maisema

maisema

torstai 25. elokuuta 2016

PaperiSotaa ja vähän muutakin



 Niin se saapui syksyä ja lasten koulut alkoi. Kohta myös harrastukset alkanee. Pariin jo ilmoittauduttu :)
Tiedossa vakoilua, jumppa temppuja, heppailua ja sählyä lapsille. Ja mä meen sukkakurssille :)

Syksyn tultua alkoi myös lippujen ja lappujen kulkeminen koulun ja kodin välillä.Ja voi itku tätä paperisodan määrää. Toki Wilma auttaa paljon asioiden hoitoa. Ja onneksi lasten opettajille voi laittaa txt-viestejä.

Nyt on toimitettu kouluun todistus, että lapsi nro 1 hyötyisi luokka-avustajasta. Koska hänellä todettu jonkinmoinen hahmotus-häiriö vai mikä lie.. tarvitsee nyt joka tapauksessa yksilöllistä ohjausta, kun on vaikea pysyä mukana opetuksessa aika ajoin.
Jäädään odottamaan onko kukaan muu toimittanut sellaista, että saataisiin 1 ja 2 luokalle omat avustajat, kun niille olisi kova tarve.

Kertaalleen olen koululla käynyt jo kertomassa lasten allergioiden säilyneen ennallaan. Nyt tuli nyt sitten kotiin lomake allergioista, joka pitää täyttää. Olen se nyt lapsesta nro 1 täyttänyt jo kolme kertaa ( odottaa repsussa kouluun menoa) ja lapsesta nro 2 se on nyt täytetty jo kertaa 2. Lisäksi olen toimittanut lapsen nro 2 opettajalle selvityksen allergioista ja ohjeet allergia-oireiden varalle.. miten oireet alkaa ja miten lääkitään jne. Olen kiitollinen siitä, että koulu on kiinnostunut siitä mitä nämä ei voi syödä. Mutta keittiö on sama josta ruuat on tullut jo hoitopaikkaan.. siksi tuskastuttaa täyttää samat lomakkeet useaan kertaan. Mikä parasta nyt on jo vähän vihjattu, että pitäisi toimittaa lääkärinlausunto allergioista. Tokihan sellainen on jo kertaalleen toimitettu. Tilanne nyt sattuu olemaan vaan sellainen, että yksittäisiä ruoka-aineita on vaikea testata esim. sairaalan allergiapolilla, koska oireet ovat moninaiset eivätkä välttämättä tule heti. Tätä olen yrittänyt kauniisti selvittää sinne koulun keittiölle. Lääkärin ohje on seurata oireita ja jos joku ruoka-aine aiheuttaa ihottumaa, kutinaa tms. se on hyvä poistaa ruokavaliosta joksikin aikaa. Mutta jos ruoka-aine on aiheuttanut voimakkaan allergisen reaktion esim. kuume, oksentelu, hengenahdistus tms. ei ruoka-ainetta pidä lähteä omapäisesti kokeilemaan. Meidän lapsilla näitä rajoitteita on kuitenki vähän vain maissi, herne ja papu tällä hetkellä. Nämä kaikki on listalla ”Älä kokeile kotona” Toki lapsen nro2 kohdalla ei edes tiedetä mikä kaikki aiheuttaa allergiaa. Eilen muun muassa tuli taas iho-oireita rintakehään, käsivarsiin ja reisiin.. en vaan saa päähäni mistä se olisi voinut tulla???
Nyt pitäisi sitten lapsen nro 2 kohdalta toimittaa eskarista saatu palaute.. miten se eskari meni? ja lisäksi koulukypsyys testin tulokset. Mikä ihmeellisinät näitä tietoja ei siis löytynyt koululta? HUPS.. mihinkäs ne on joutuneet. Onneksi löysin sen kotoa. Ja tulipahan samalla lajiteltua lasten papereita.. on muutama lääkärin teksti, puheterapia palaute, oppimissuunnitelma ja vaikka sun mitä kertynyt tuohon keittiön laatikkoon. Niin mitenkähän se oli.. siirrytään sosiaali- ja terveyspalveluissa ”paperittomaan” palveluun. Mikä hauskinta ei sieltä oma kannasta pääse edelleenkään lukemaan lasten tietoja eikä muuten pääse KELAn verkkopalveluissakaan. Pitäisi olla molemmille lapsille omat verkkopankki tunnukset. Kuinkahan monella 6- ja 8-vuotiaalla on omat? Ehkä se vielä sitä kehittyy :) näin on luotettava.

Joskus vaan näin aistivammaisena miettii, että kuinka paljon helpommallakin voisi asioita hoitaa. Valitettavasti useinpaan paikkaa voi soittaa, jättää soittopyynnön tai käydä. Entäs jos puhelimessa kuuleminen on vaikeaa? Tai entäsä jos siellä terveyskeskuksessa ei saa selvää mitä se hoitaja siellä luukulla puhuu, kun taustalla soi radio? Itselle jää jotenkin epävarma olo, että ymmärrettiinkö me nyt toisiamme ja menikö tää niinkuin piti? Kun lasten asioissa pääsi sinne OmaKantaan tai KELAn tietoihon niin olisi mustaa valkoisella. Nyt ne paperit pitää aina pyytää kotiin ja sitten niitä etsitään ja kaivellaa, kun joku niitä kaipailee. En valita. Vielä ollaan toimeen tultu.

ps: lapsen nro1 kohdalla on mietitty hoitotukea.. kun on tuo suun remppa käynnissä.. se taitaa olla sit ikuisuus juttu. Ensi viikolla mennään taas kuulemaan miten asiat edistyy. Siinä yksi paperisota lisää jos siihen alkaa ;) 

Oltiin yks ilta ihan Mettässä :D
 



****************************************************************************

Eilen oli muuten Reppu-kirkko jossa ekaluokkalaiset siunattiin koulutielle. Oli olipa taas aika tunteikas juttu <3
Sen jälkeen olikin jo 1.lk eka vanhempain ilta. Mielenkiintoista seurata mitä tämä uusi opetussuunnitelma tuo tullessaan.
Hyvin on sekä 1-luokkalainen ja 2-luokkalainen vielä koulussa viihtyneet.




jk. Reeda sai Tiina-kummilta aivan ihanan kortin näin koulun alun kunniaksi. Siinä oli aivan ihana runo:


Koulutieni aloitan, repun selkään pujoitan,
koti väelle vilkutan, paljon uutta oivallan.
Meidän luokan seinällä tärkeitä on sääntöjä
turvallisin mielin me niistä kiinni pidämme.
Olen KiVa-kaveri, sanon
Kiitos”, ”Anteeksi” ,” Ole hyvä”, ”Huomenta”
Ilahdutan toista.
Kysyvä ei tieltä eksy.
Jokin jos vain painaa mieltä, aikuiselle kerron sen
murheen ison pikkuisen.
Innostusta, taitoa, ihmetystä aitoa,
reppuni on pullollaan.
Nythän kouluun tulla saan”



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti