maisema

maisema

perjantai 4. marraskuuta 2016

Uusia tuulia tai ihan uusi sivu





Nyt se on sitten ihan virallista nimittäin, että minä olen sisäkorvaimplantti leikkaus jonossa. Tätä asiaa on tosiaan jo työstetty tässä jo jonkin aikaa. Sillä kuulokojeilla ei olla saatu toivottua apua kuulemiseen. Vaikka kojeita on uusittu ja säädetty niin tilanteissa, joissa on taustamelua kuuleminen on todella vaikeaa. Nyt ollaan sitten siinä pisteessä, että kuvantamalla ja verikokeilla sekä haastatteluilla on todettu ettei implantin asentamiselle ole esteitä. 
Voi juku onkohan tää nyt totta? ( *nipistä*) 
Näinkö voisi tosiaan sivu kääntyy minun elämässä ja juuri minule avautua uusi maailma?



Olisipa huikeaa saada kuulo sille maillille, että pääsisi taas palaamaan työelämään ja pärjäisi siellä. Se olisi kyllä aivan mahtavaa. 
Tiedän, että sinne on vielä pitkä matka ja tie ei ole tasainen tai kuopaton. Tiedossa on paljon opettelua ja totuttelua, joka vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Paljon uuden oppimista ja toistoja. Saattaa olla että joku hikipisara ja kyynelkin matkalla tulee toki toivon, että myös naurua sekä hauskoja sattumia sopisi mukaan. 
Samaan aikaan jännittää ja pelottaa ja mitä vielä?? 
Tämä tilanne herättää paljon tunteita ja mietteitä. Toki tämä nykyinen tilannekin on suhteellisen haastava ja huomaan, että myös mieliala vaihtelee suuresti. Ja se ailahtelevuus kuorittaa kyllä koko perhettä ja lähipiiriä. Juuri senkin vuoksi tämä ”uusi sivu” on niin odotettu. Tästä tulee koko perheen projekti vaikka koje tuleekin minulle.





Tässä lyhyesti sisäkorvaistutteesta: Sisäkorvaistute koostuu sisäkorvaan asennettavasta sisäisistä osista eli implantista ja ulkoisesta osasta eli puheprosessorista ja magneettikelasta. Sisäkorvaistutteen avulla ohitetaan sisäkorvan vaurioituneet kuulosolut hiussolut ja stimuloidaan kokleahermoja suoraan elektronisilla impulsseilla, mikä mahdollistaa äänien aistimisen. Puheprosessin mikrofonit keräävät äänet, laite muuntaa sille tehtyjen ohjelmointien mukaisesti äänet sähkösignaaleiksi ja välittää sen magneettikelan ja sen johdon avulla sisäisen osan vastaanottimeen, joka puolestaan välittää signaalit kuulohermoon. Kun kokleaimplantti on paikallaan, ääni ei enää kulje korvakäytävää pitkin, vaan kuuleminen tapahtuu kokonaan kalloon kiinnitetyn mikrofonin kautta.

( lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sis%C3%A4korvaistute)

lähde: kuuloliitto.fi

Kuvassa Lääkäri Antti Hyvärisen kädessä sisäkorvaistutteen osat
 



Nyt sitten vaan odottelen kutsua tapaamaan leikkaavaa lääkäriä. Ja pidän peukkuja pystyssä ettei nyt iske mikään lunssa tai muu tauti.Toki tässä vielä ennen sitä vielä on muutama hammaslääkärin käynti. Ja laakereilla ei voi levätä vaan omasta fyysisestä kunnosta on pidettävä huolta ja tasapainoa on vaan harjoiteltava edelleen. Muutama rokoite pitää ottaa suojaamaan kehoa tulevaa varten.Toiminnan ihmsenä huomaan miettiväni asiaa juuri nyt aika tiiviisti. Välillä tuntuu ettei malttaisi odottaa, että toimenpide tehdään. Toisaalta tuntuu hyvältä ettei se ole heti huomenna sillä nyt on niin monta juttua kesken. Vaikka ainahan se jokin juttu on kesken eikä tilanne koskaan oo varmasti optimi. Jonkinmoinen ajatus siitä milloin toimenpide voisi olla on, mutta mitään tarkkaa ei vielä ole lyöty lukkoon. Vaikka monella tapaa asioihin on halunnut muutosta ja odottanut, että jotain apuja saisi. En osannut odottaa, että edessä olisi näinkin iso projekti.



Mitä tuo projekti pitää sisällään ei voi tietää, mutta sen tiedän, että pitää opetella uudelleen kuulemaan kaikki äänet.. lupaan käydä tänne kertoilemassa miten tilanne etenee. 

Nyt heippa ja kuulemisiin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti